bibelaventyret.blogg.se

Bibellinjen på Glimåkra folkhögskola 15/16 är i Tanzania under sex månader på missionsresa. Följ oss här!

Afrikagänget

Kategori: Tanzania

Välkomna hit!

Här är bloggen för årets afrikagäng på Glimåkra folkhögskola. Vi ska, som kanske redan framgått, till Afrika snart. Närmare bestämt till Tanzania, om bara två veckor.
Vi har under tio veckor varit i Glimåkra och förberett oss för den här missionsresan på olika sätt, bland annat genom att lära oss mer om den kristna tron och bibeln, och nu på sluttampen har vi fått språkundervisning i swahili. Fast swahiliundervisningen kom lite plötsligt, då vi väldigt länge trodde att vi skulle få åka till Etiopien, men efter att ha väntat på visum i alldeles för många veckor var vi tvungna att ta ett beslut själva, och Tanzania var ju absolut inget dåligt alternativ - nu ska vi få åka på safari, ha en veckas retreat på Zanzibar, gå i långklänning varje vaken minut och faktiskt ha en chans att lära oss språket (amarinja, som man pratar i Etiopien, kanske hade varit väl avancerat även för oss).


Vi som ska iväg är sex glada, härliga, fantastiska, underbara tjejer. Och Marcus, som är speciell på sitt vis. Vi kände inte varandra sedan innan, men har lärt känna varandra väl under tiden här. Vi har blivit en familj.

Matilda är äldst med sina 23 vintrar. Hon gillar att dricka te, läsa böcker och träna. Har mest varit ute och flängt sedan studenten så reseerfarenheterna har byggts upp med tiden. Men det trygga hemmet finns än så länge i Gällstad.
Hennes största farhåga är att behöva uppsöka sjukhus i Tanzania.

Fanny är den enda 21-åringen i gruppen och hon är klassens sjukvårdare och har tagit hand om vissa (hrm, Matilda) efter våra vaccinationer. Hemort är lilla, söta Ulricehamn där hon älskar att gå och fika på stan med en god bok.
Största längtan under resan är att få besöka ett sjukhus (vilket med största sannolikhet också kommer att uppfyllas).

Marcus är den enda killen i gruppen och han får stå ut med en hel del. Men det är nog väldigt lärorikt för honom! Han kommer från Vällingby utanför Stockholm, och trots närheten till Arlanda (som vi ska flyga ifrån) kommer han troligtvis missa flyget med en hel dag. Men vi tycker om honom massor! På sin fritid brukar han åka tunnelbana, träna, spela gitarr och jobbar stenhårt för att lära sig swahili flytande.

Amanda är född i Göteborg, men har vuxit upp i Belgien (och lite i Frankrike). Hon pratar flytande svenska, engelska och franska. Detta är tredje bibelskolan hon går på sedan hon tog studenten förra året. Igår när hon fyllde 20 år blev hon kidnappad och överraskad med ett barnkalas, vilket passade henne perfekt! Nere i Tanzania ser hon mest fram emot att få leka med barnen.

Elvira fyller 20 år första dagen i Tanzania, hurra! Hon har sin säkra hamn i Jönköping, men längtar nu efter äventyr ute i världen. Som person är Elvira sprallig med mycket energi (för mycket?) och har svårt att gå och lägga sig på kvällarna, då det ju faktiskt kan hända något roligt. Hon är klassens musiker, och den som sjunger högst i duschen, så att det hörs genom väggarna.
Elisabeth är vår mest fingerfärdiga medresenär. Med stickor och garn, från en familj med massa barn! Med åtta syskon hoppas vi att hennes erfarenheter kommer väl till pass på förskolan där vi ska arbeta. Efter 19 år lämnar hon nu det säkra hemmet i Slöinge för att för första gången sätta sin fot i ett flygplan. Men det är inte största farhågan med resan - det är att få de värsta biverkningarna av malariaprofylaxen!

Frida är vår lilla husmor, som trots sin ringa ålder på bara 19 år är den som föder oss. Hon putsar och städar och lagar mat, medan vi andra är på bal på slottet. Eller ja, slöar i soffan. Men vad är väl det, nu ska vi till hennes andra hemland - Tanzania (där hon varit en gång tidigare)! Hennes riktiga hem är i Partille.
Största utmaningen där nere blir att laga mat i ett kök utan kök.

Imorgon åker alla hem för att umgås med familj och vänner i två veckor, innan flyget lyfter den 6 november. Vi hörs då!